Energetische tuin is nieuwste element in Groene Lint

“Deze tuin moet een bron van energie, rust, actie, ontmoeting, samenwerking en plezier zijn”, vertelt Marian Claeys, directeur van De Waterdam. “Aanvankelijk dachten we aan de aanleg van een belevingstuin om de bewoners naar buiten te lokken, hen te laten bewegen, een frisse neus te bezorgen en anderen te ontmoeten. Maar toen ik hoorde over een energetische tuin wou ik ook dit integreren. Hierbij wordt door het ontwerp, de keuze voor natuurlijke materialen en specifieke beplanting de verbondenheid met de natuur versterkt. Dit zorgt voor innerlijke rust.”

Maar de tuin is er niet enkel voor de bewoners van het rusthuis en haar bezoekers. “Een bevraging van de buurt leerde dat er een nood is naar meer groen in de buurt”, zegt Bart Wenes van het Zorgdbedrijf. “Hier willen we ook een antwoord op bieden.”


De energetische tuin wordt een open tuin die de buurt uitnodigt. “We hebben met de stad hierin mee geïnvesteerd, omdat de tuin deel uitmaakt van het Groene Lint dat we creëren vanaf de Conincklijke Passage, het de Coninckplein, de Ronde Kom en de Handelsstraat richting Prinsenhof”, besluit schepen Bouckenooghe. (CDR)

Bron hln.be