Fruithaag

Voor een fruithaag heeft u MiniTree appelbomen nodig. Minitrees zijn appelbomen die specifiek geschikt zijn voor een fruithaag en voor de (volks) tuin. Fruithagen kunnen we leveren van eind november tot en met april. Bestelt u tussen 1 mei en eind november, dan krijgt u de bomen eind november thuis gestuurd. We zullen u dan een email sturen wanneer het schikt.

Waarom?

• Minitrees groeien compact en kolomvormig, u krijgt dus geen grote appelbomen in de tuin. Iedere boom heeft slechts 40cm tot 50cm ruimte nodig in de breedte (per 5 meter plant u 13 Minitree appelbomen)
• Minitrees groeien langzaam, snoeien is niet nodig en appels blijven binnen handbereik. De hoogte kunt u zelf bepalen
• Minitrees zijn tolerant voor de meeste schimmels.
• U kunt kiezen voor eenheid (kies dan voor een zelfbestuiver) of een mix naar eigen inzicht. Er zijn 5 soorten appelbomen verkrijgbaar.
• Vanaf 3 stuks te bestellen, €22,50 per stuk (inclusief verzendkosten)

U kunt de fruithaag plaatsen voor een muur, in uw groentetuin maar bijvoorbeeld ook als afscheiding van een tuin of langs een oprit.

Het planten van een fruithaag kan het beste van november t/m april.

Kersen-en perenbomen zijn alleen verkrijgbaar van eind november tot en met april.

De sweetheart (kers) heeft grote, dieprode kersen die rijp zijn in Juli.

De Conference (peer) is fris knapperig maar ook zachtzoet van smaak.

U kunt er ook voor kiezen alleen kersen en peren in een haag te planten.

Dan is de plantafstand 80 cm. De peren-en kersenbomen zijn niet kolomvormig zoals de Minitree appel. Deze zult u dus wel moeten snoeien en hebben daarom ook meer plantafstand nodig. Wilt u een combinatie van appels met kersen of peren dan adviseren we de kersen of perenboompjes aan het begin of eind van de haag te planten ivm de plantafstand.

fruithaag1.png
fruithaag2.png
fruithaag3.png


Het rassenoverzicht vindt u hier https://www.biophilix.be/minitree/aanbod.pdf